• 25.12. neljäs joulu tällä mantereella, rauhallisissa merkeissä. Pukki ei käynyt henkilökohtaisesti talossa, lahjat vain ilmestyivät kuusen alle, pukkiusko näyttää hiipuneen... Ensimmäinen joulu ilman lunta. Viime vuoden joulupäivänä satoi 11 tuumaa lunta...

 • 9.12. joulukuusi metsässä...tämä puu kaadettiin kotiin vietäväksi.

       

 • 21.12. Lämpimiä ilmoja on riittänyt joulukuulle asti. Marraskuu oli kaikkien aikojen lämpimin. Toista oli viime vuonna, jolloin tähän aikaan oli reilut pakkaset ja paljon lunta. Nyt uhkaa musta Joulu, ellei sitten tulossa oleva lievä myrsky muuta tilannetta. Olisi mukava saada Suomen Pukille rekikelit! Tänään jäätiin työpaikoilta joululomille joita kestää uuteen vuoteen asti. Myös koulut loppuivat tänään.

 • 14.11. viimeiset kaksi viikkoa on ollut poikkeuksellisen lämpimiä ilmoja. Jopa 25C päivällä. Tänään illallakin 9:n jälkeen vielä 17 C astetta. Mukava käydä shortseissa illalla lenkillä tähän aikaan vuodesta. Kohta tulee lunta tupaan... jo lokakuun loppupuolella oli yöpakkasia ja parina päivänä ei päivälämpötila noussut kymmeneen asteeseen. Alla kuva marraskuun alusta.

       

 • 4.11. lähes ennenkuulumaton luonnonilmiö....REVONTULET pohjoisella taivaalla. Vihreitä ja myös voimakkaita kirkkaanpunaisia värejä. Punaisia emme muista nähneemme edes Suomessa. Tästä tuli paikkallis-TV:n uutisten ykkösaihe.

 • 31.10. Halloween. Mukavan lämpöisiä ilmoja. Alla kuva tämän vuoden meidän 'Trick & Treat' kiertäjistä.

       

        

 • 11.9. Terroristit iskevät New York World Trade Centeriin ja Pentagoniin lentokoneilla. Molemmat tornit sortuvat. Historian pahin terroristituho. Työpaikalla hiljaista.

       

       

 • 22.8. koulut alkavat. Jenni Paul Norton Elementary Schoolin viidennelle luokalla ja Emma siirtyi Bettendorf Middle School:iin kuudennelle luokalle. Molemmilla on englannin kieli suomea vahvempi. Jenni aloitti koulunkäynnin täällä v 98, Emma meni silloin toiselle luokalle. Jenni otti uudeksi soittimeksi saksofonin ja Emma aloitti kuorolaulun.

       

 • 29.7.-9.8. Alaska, matkalla matkailuautolla (lento Anchorageen) Anchorage, Valdez, Homer, Fairbanks & Haines, poikettiinpa Kanadassakin British Columbiassa ja Yukonissa. Hienoja maisemia, valoisat illat ja yöt, mahtavia kalapaikkoja. Fairbanks on aika tarkkaan Oulun korkeudella, paikoittelen maisemat kuin Suomessa, sääskineen. Löytyy myös lumipeitteisiä vuoria ja meren lahtia, joihin jäätiköt valuvat vuorilta. Eläimistä pongattiin harmaakarhuja, hirviä, susia, karibupeuroja, kettuja, piikkisika jne, joista kuvia tässä. Nyt on kaikki 50 (viisikymmentä) osavaltiota käyty ja koluttu aika tarkkaan.

         

 • 20.-29.6. Juhannuksen vietossa Suomessa.

         

 • 8.6. kouluvuoden viimeinen päivä, lukukausi jatkui kolmella päivällä, koska lumimyräköiden takia koulu oli talvella kolme päivää kiinni. Jenni siirtyy viidennelle luokalle ja Emma toiseen kouluun eli Bettendorf Middle Schooliin, jossa koulun käynti on kurssimuotoista ja veto on aineopettajilla. Koulunvuoden lopuksi oli partyja ja Emmalla limosiini ajelu. Viimeiset kaksi viikkoa on ollut hyvin kylmää, mutta nyt taas lämpenee, tänään 26C. Tämä toukokuu oli vuosisadan 3. sateisin.

 • 10.5. tähän asti (3.5 vuoteen) pahin tornadovaroitus, sireenit huusi, Ritva, Jenni ja Emma nukkuivat kellarissa, yöllä hirveä ukonilma, suuremmilta tuhoilta alueella vältyttiin. Muuten on ollut viimeiset pari viikkoa lämmintä, päivällä n 27-28C.

 • 24.4. "Take Your Daughter To Work Day"

 

 • 20.4. Mississippin kaikkien aikojen 3. korkein tulvahuippu. Koneen pääkonttori parkkipaikalle rakennettujen maavallien takana ja käynti sinne on siltaa pitkin, sillan korvassa kyltti "Welcome to KONE Island".

 • 20.4. Mississippi tulvii, tulva lähestyy ennätyskorkeuksia.

         

 • 25.2. - 7.3. Hawaijin saarilla, ensin Honolulussa Oahun saarella ja sitten Mauilla. Säät ovat Hawaijilla aina ihanteelliset, lämpötila on kesät talvet päivällä 25-30C ja yöllä 20-25C. Lämpötila harvoin laskee alle 20 asteen ja ei myöskään nouse yli 30 C. Honolulussa majailtiin Waikikin beachin alueella. Uitiin ja snorklattiin kirkkaissa vesissä, kierrettiin saaria ja käytiin vuorilla. Hawaiji on keskellä Tyyntä Valtamerta Aasian ja Amerikan välissä ja kuuluu Polynesiaan, jonka rajaavat pohjoisessa Hawaiji, etelässä Uusi Seelanti ja idässä Pääsiässaaret. Mantereelle (US) on matkaa 4000km. "Kotimaan" lento St.Louisista kesti 9.5 tuntia.

       

 • 28.1.haetaan Chicagon läheltä Jennille kauan kaivattu koiranpentu (valkoinen länsiylämaan terrieri, westie), joka näyttää saavan nimekseen Otto ja on poika eli ottopoika. Samana iltana on Amerikan suurin vuosittainen urheilutapahtuma Super Bowl eli amerikkalaisen jalkapallon mestaruusottelu, jossa Baltimore Ravens rökittää New York Giants 34-7. 

           

 • 18.1.2001 valtakunnan 43. presidentiksi valat vannoo Bushin poika George. Vaaleissa määräaikaan mennessä laskettuihin ääniin perustuen valituksi tuli vähemmän ääniä saanut ehdokas.