NebrTauko.JPG (22295 bytes) NebrTauko.JPG (22295 bytes)

Tässä ollaan tauolla Nebraskan ja Coloradon rajalla. Osavaltioiden rajoilla on yleensä "Welcome Centerit", joista voi hakea matkailuesitteitä ja muuta rekvisiittaa.

Rocky Road.JPG (16799 bytes)

Tässä ollaan lähestymässä Denveriä Coloradossa. Kalliovuoret (näkyvät taustalla) nousevat aika yhtäkkiä preerian jälkeen. Tasangot ovat täällä kuitenkin aika ylhäällä. Denver on "mile high" eli 1600 metriä meren pinnasta.

Kremling CO.JPG (25091 bytes)

Kremling, Colorado. Peräkylät ovat hyvin saman oloisia joka puolella maailmaa. Kauniit ja rohkeat on ihan yhtä kaukana kuin suomaislähiöstäkin.  Tässä sapuskan haku piste muistuttaa Kylmälänkylän Osuuskauppaa... parakin värikin on sama. Pihalla rappasi yksi isäntä ruostunutta Volvoaan käyntiin. Siinä onnistuessaan haki jostain rautalankaa, että sai köytettyä konepellin kiinni, jotta pääsi liikkeelle.

E&J&R Steamboat top2.JPG (40935 bytes)

E&J&R Steamboat top.JPG (41722 bytes)

Ritva, Emma ja Jenni lähellä Steamboat Springs ("Höyrylaivalähteet") huippua. Steamboatin löysivät ensimmäisinä kolme ranskalaista turkismetsästäjää samotessaan alas Yampa jokea vuonna 1865. Luulivat ensin kuulevansa höyrylaivan äänen. Lähemmäksi päästyään selvisi, että äänen lähde oli puksutteleva kuuma lähde. Siitä paikkakunnan nimi. Kuumissa lähteissä voi nytkin hiihtopäivän jälkeen käydä lepuuttelemassa jäseniään.

Emma.JPG (17310 bytes)

Emma tässä valmiina alas laaksoon laskuun. Päivälipun hinnat ovat aika korkeat 38-52 taalaa ostopaikasta riippuen.

Steamboat slope.JPG (21055 bytes)

E&h&j.JPG (20268 bytes)

Copperin hississä.JPG (34161 bytes)

Kaikki hissit ovat tuolihissejä. Copper Mountainin hissit olivat enimmäkseen neljän hengen nopeita tuolihissejä, eli päästiin ylös koko porukka yhdessä.

Copperin huipulla.JPG (41046 bytes)

Snow storm.JPG (15496 bytes)

Tässä ollaan jo Copper Mountainilla, josta jouduttiin lähtemään lumimyrskyä pakoon, Emma ja Jenni kun ovat hyvän kelin hiihtäjiä, eivät vielä välitä pahemmin puuterista... Uutta lunta tuli 25 cm. Kotiin lähdettiin ajamaan tilanteen selvittyä Pitkän Perjantain aamuna, matkaa n 1400 km, 15 tuntia. Ei niin vaikeata kuin saattaa kuullostaa. Perillä oltiin klo 23.15, jolloin Davenportissa oli vielä lämpöä 17 C astetta.